American pancakes recept

American pancakes recept

Vandaag deel ik met jullie mijn lievelingsgerecht van de laatste tijd namelijk: American Pancakes! Ze zijn heerlijk luchtig, vullend en zijn heel gemakkelijk te maken. Mijn recept is een combinatie van Jamie Oliver en mijn eigen mix. Kijk mee naar mijn American pancakes recept. 

American pancakes recept

American pancakes recept

American pancakes recept

Je hebt nodig:

6 eieren;
230 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
280 ml melk;
2 puntjes zout.

American pancakes recept

American pancakes recept

Ik zal maar meteen beginnen met te benoemen waar mijn recept verschilt met die van Jamie Oliver. Bij de American Pancakes van Jamie Oliver ga je namelijk het eiwit van het eigeel scheiden en later weer bij elkaar voegen. Dit zorgt inderdaad voor de meest luchtige American Pancakes, maar ook dat je heel snel te werk moet gaan. Bij mij ging dit recept fout doordat er drie stuks wel mooi werden en voor de overige pancakes het beslag zodanig was ingezakt, dat de rest gewoon een normale pannenkoek werd. Ik ben dus aan de slag gegaan met precies dezelfde ingrediënten, maar dan zonder het scheiden van de eieren. Ik kan je vertellen, ook dan zijn ze overheerlijk!

American pancakes recept

Ik doe ALLE ingrediënten bij elkaar in een beslagkom. Geen gezeur en gedonder, gewoon allemaal in één keer in dezelfde beslagkom. Vervolgens ga ik met de mixer alles tot één geheel mixen. Ik begin op de laagste stand, ongeveer een half minuutje. Zo stuift niet alles in één keer op waardoor je niet in een spook veranderd door al het bloem. Daarna mix ik alles op de hoogste stand tot een luchtige, wat dikkig beslag. 

Daarna zet ik een koekenpan (met een goede anti-baklaag) op een matig tot laag vuurtje en voeg ik wat olie aan de pan toe. In plaats van olie kun je natuurlijk ook boter in de pan gebruiken, het is maar net wat je gewend bent. Als je het vuur te hoog zet zal de buitenkant van de pannenkoek te snel gaar zijn, maar is de binnenkant dat nog niet. Met behulp van een soeplepel giet ik het beslag in de koekenpan. Je zult zien dat het beslag zich niet door de gehele koekenpan verspreidt door de structuur van het beslag. Zodra er steeds minder ‘bubbels’ naar het oppervlak komen, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Doe dit niet te snel of op een te hoog vuur! De American Pancakes zijn echt het lekkerst als je er de tijd voor neemt. Voor het omdraaien van de pannenkoeken gebruik ik een plastic spatel. Zodra de pannenkoeken een gelijkmatige gouden kleur bevatten, zijn de American Pancakes klaar. 

American pancakes recept

American pancakes recept

American pancakes recept

Voor de topping gebruik ik het liefst vers fruit en de stroop. Ik ben nog op zoek naar een AH in de buurt die ook maple syrup verkoopt. Dit schijnt echt heerlijk te zijn op American Pancakes, maar vooralsnog heb ik dit niet kunnen vinden. Voor dit artikel heb ik dus gewoon stroop gebruikt wat natuurlijk ook heerlijk is. Voor het fruit heb ik gekozen voor frambozen en aardbeien, maar je kunt ook banaan, ananas, bessen of appel gebruik. Wil je helemaal los gaan dan kun je ook nog chocolade saus, nutella of yoghurt of zelfs spek gebruiken. 

Eetsmakelijk 

[hr gap=”0″]

Follow Zoeve on Facebook • Bloglovin • Twitter • Instagram 

 

4 Reacties

  1. 12 april 2016 / 15:37

    Ziet er yummy uit. dankjewel voor het recept!

  2. 12 april 2016 / 13:42

    Oeh dit recept ga ik zeker onthouden. Ze zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *