Backpacken Mui Ne Vietnam

Backpacken Mui Ne VietnamSluit je ogen en stel je eens voor.. Het geluid van de oceaan dat langzaam in zachte golven het strand op klotst. De geur van de zoute zee en het het heerlijke briesje dat je huid verkoelt. De geluiden van vliegers die hoog boven de oceaan in alle vrijheid rondzweven. Zodra je je ogen opent is het eerste dat je ziet de palmbomen terwijl je langzaam heen en weer schommelt in je hangmat. Welkom in Mui Ne.

Backpacken Mui Ne Vietnam

Backpacken Mui Ne Vietnam 

Mijn laatste bericht had ik met veel moeite geschreven. Het is nooit leuk om te moeten melden dat je het moeilijk hebt. Dat je eigenlijk het liefst gewoon weer rechtstreeks naar huis omkeert. Voor mij niet, maar ook niet voor de mensen thuis die niks anders kunnen dan je supporten vanaf afstand. Dit is ook precies wat de mensen thuis en Patrick voor mij gedaan hebben. Elk Skype-bericht hebben ze mij laten weten dat ze in mij geloven en dat ik door moet zetten en dat het vanzelf goed komt. Ho Chi Min City bleek gewoon niet mijn stad te zijn en gelukkig kwam daar net op tijd Mui Ne.

Backpacken Mui Ne Vietnam

Backpacken Mui Ne Vietnam

Slechte wegen

Je kent het wel, zodra je het Nederlandse wegennetwerk verlaat en België in rijdt. Die vervelende platen die ze daar een weg noemen, maar eigenlijk meer een trilplaat zijn zoals je die in sportscholen vindt. Je schijnt er veel calorieën mee te verbranden heb ik van horen zeggen. Ik kan je vertellen: de vijf uur durende rit van Ho Chi Min City naar Mui Ne heb ik duizenden calorieën verbrand. Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n hobbelige weg afgelegd. De bus was ook een verhaal apart: stoelen die kapot waren, gordijnen die bij stijgen naar achteren ritsten en bij een afdaling weer naar voren toe komen. Maar wat wil je als een rit van vijf uur, slechts 3 euro kost. 

Backpacken Mui Ne Vietnam

Backpacken Mui Ne Vietnam

Rust in Mui Ne

Mui Ne bleek voor mij de plek te zijn waar ik na vier dagen weer tot rust kon komen. De zee, palmbomen en het strand hadden een kalmerende werken op mij. Ik begon eindelijk te ontspannen en zowaar te genieten van de reis. De Skype-gesprekken met thuis waren geen ‘oppeppers’ meer, maar leuke berichten waarin ik mijn verhaal kon vertellen wat ik zowaar allemaal had meegemaakt. Je gaat het niet geloven, maar ook het eten gaat beter. Ik vind het niet meer moeilijk om iets van de Aziatische kaart te kiezen en probeer elke keer nieuwe dingen uit. Mede dankzij de twee Zweedse meisje Sarah en Summer.

Backpacken Mui Ne Vietnam

Verschil in Landen

Ik vind het heerlijk om meer te weten te komen over andere landen en hoe groot de verschillen soms kunnen zijn. Waar wij Nederlanders standaard tussen half 6 en 6 uur eten is dat in Zweden heel erg ongewoon. Het ene gezin eet om 6 uur en het andere om 9 uur. Elkaar begroeten of met vreemde praten doe je ook niet in Zweden, terwijl je in Nederland gerust een praatje maakt met een vreemde in de trein. Vooral ouderen mensen vinden het heerlijk om tegen je kletsen zodra je tegenover ze zit. Ik vroeg aan Summer: “Als je overal ter wereld zou kunnen wonen met je familie en vrienden, waar zou dat dan zijn?” Ze gaf mij het antwoord: mijn thuisland Zweden. En nu ik hier twee weken zit is mijn antwoord op dezelfde vraag volmondig: Nederland. Want zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens… 

Volg:
ZOEVE

Mijn naam is Zoë van Es en ik ben 25 jaar. Vier jaar geleden begon ik met een blog genaamd www.beautyenfashion.com. Daarop schreef ik voornamelijk over beauty en fashion. Mijn liefde voor reizen en eten begon met de jaren te groeien. Waar ik vier jaar geleden pagina’s vol kon schrijven over deze onderwerpen, merkte ik dat mijn interesse afnam. Na maanden brainstormen, maar vooral het volgen van mijn hart, stapte ik over op een andere domeinnaam. Begin 2016 was ZOEVE.nl geboren en sindsdien schrijf ik met veel liefde, passie en plezier over; reizen, eten en lifestyle. Op woensdag en zondag om 17:00 uur komt er een artikel online.

I have no idea what’s next…but I’m excited.

Find me on: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *