Bezienswaardigheden Londen

Afgelopen december was ik samen met mijn vriend weer in Londen. Elk jaar bezoeken we deze prachtige stad. Afgelopen december was voor ons samen de vierde keer Londen en voor mij de vijfde keer. Waarom elk jaar naar Londen? De vliegtijd, de mensen, de kerstsfeer en de prachtige wijken. Inmiddels voelt Londen als een tweede huis. Mocht ik ooit de loterij winnen, dan koop ik daar een tweede huis. Londen verveelt ons nooit en elk jaar ontdekken we weer nieuwe wijken, winkels en restaurants. Zoeve neemt jullie mee op onze jaarlijkse reis.

Bakkerij Fabrique Londen

Bakkerij Fabrique Londen

Fabrique Londen is een ontzettend klein bakkerijtje op vier verschillende plekken in Londen. Je kunt ze namelijk vinden in Shoreditch, Covent Carden, Notting hill en Fitzrovia. De heerlijke, warme broodjes geur komt je om de hoek al tegemoet waardoor je letterlijk naar binnen wordt gezogen. De Portugese tegeltjes, de witte muren, de marmeren tafeltjes en de houten stoeltjes zorgen voor een hoog ‘hipsterfactor’. Mijn vriend ging er voor een chocoladebroodje en een espresso en ik ging voor een heerlijke cappuccino met daarin natuurlijk een klein kunstwerkje. Ben je in Londen? Drink er dan op zijn minst een kopje koffie.

wijk Tower Hamlets

Wijk Tower Hamlets

Een nieuwe ontdekking voor ons in Londen was de wijk Tower Hamlets. Een wijk met de mooiste kunstwerken aan de buitenmuren, de vele kringloopwinkels en een heuse indoormarkt vol met antieke spullen. Tower Hamlets is een borough in de Britse hoofdstad Londen, gelegen in het oosten van de metropool Groot-Londen. De borough telt 196.106 inwoners.
Tower Hamlets vormt de kern van de oude volkswijk die wordt aangeduid als the East End, traditioneel de armste wijk van London. Door de zeer grootschalige bouw van woningen en kantoren, met name op het schiereiland Isle of Dogs en in de wijk Limehouse, is daar sinds de jaren 1990 langzaam verandering in gekomen. Stond Tower Hamlets in 2004 nog op de derde plaats van Britse achterstandswijken, in 2014 was het op die lijst gezakt naar de 24e plaats. Ben je in Londen? Neem dan zeker even een kijkje in Tower Hamlets en dan vooral in Spitalfields.

The breakfast club

The breakfast club

OMG OMG OMG. Ik had er nog nooit van gehoord, maar the breakfast club is voor mij echt DE ontdekking van Londen. Hier hebben ze de allerbeste American Pancakes die er maar bestaan. Van de drie ochtenden hebben wij er twee doorgebracht in The breakfast club. Waarom niet drie keer? Omdat er soms nog wel eens een rij tot om de hoek staat! Hier zal je dan ook rekening mee moeten houden. Het is er altijd druk, maar het gaat wel snel. De eerste keer hadden we blijkbaar geluk en konden we in 1 keer doorlopen. De tweede keer moesten we 10 minuten wachten. Gegarandeerd dat ik hier volgend jaar ook weer te vinden ben.

Ladurée

Ladurée

Was ik een paar jaar geleden totaal niet onder de indruk van Ladurée. Ben ik dit inmiddels wel. De macarons zijn er toch wel het allerbest. Al moet ik eerlijk bekennen dat de Patisserie in Oegstgeest (Nederland) veel wegheeft van Ladurée. Sinds een jaar koop ik bij Ladurée macarons in een ‘luxe verpakking’. Deze verpakking bewaar ik waardoor ik meteen een souvenirtje heb. Ik zou nog heel erg graag de sleutelhanger willen hebben (€40,00!) en ooit hoop ik te ontbijten of lunchen bij Ladurée.

Winter wonderland Hyde park

Winter wonderland Hyde park

Dit is geen ontdekking van het afgelopen jaar, want we komen er al jaren. Wel is het de moeite waard om er even een kijkje te nemen en daarom schrijf ik hem toch op. Waar het een aantal jaar geleden nog een redelijk ‘klein’ begrip was, is Winter Wonderland uitgegroeid tot HET attractiepark rondom kerst. Het is erg groots, gezellig en elke jaar net weer wat anders. Het is er zo ontzettend groot dat je hier een heel avond kunt vertoeven. Wat we wel hebben ontdekt het afgelopen jaar zijn de heerlijke Duitse braadworsten met kaas, uitjes en ketchup! Natuurlijk niet goedkoop, maar wel overheerlijk.

Notting Hill

Notting Hill

Notting Hill is een wijk in Londen in het stadsdeel Kensington en Chelsea. Het is een welvarende, kosmopolitische wijk, met Victoriaanse huizen en modieuze winkels en restaurants, met een bonte mengeling van culturen. Jaarlijks vindt hier in augustus het kleurrijke Notting Hill Carnival plaats, gericht op de Caraïbische cultuur. Beroemd is ook de antiekmarkt in Portobello Road. De wijk verwierf brede bekendheid door de populaire film Notting Hill uit 1999. Ook dit is geen ontdekking van afgelopen december, maar wel een wijk waar wij elk jaar weer terugkomen.

[hr gap=”30″]

Follow me on Facebook • Bloglovin • Twitter • Instagram

2 Reacties

  1. 5 maart 2017 / 11:56

    Oh wauw, ik wil zoo graag eens naar Londen. Het is daar prachtig!

  2. 3 maart 2017 / 19:09

    Ontzettend leuk om te zien. Ik wil nog graag keer naar Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *