The Cobbler | The post 1898

The Cobbler

Ik schreef woensdag al een artikel over The post 1898. In ons hotel zat een luxe cocktailbar genaamd The Cobbler. Normaal zou ik niet zo snel over een bar in een hotel schrijven. Alleen dit is niet zomaar een cocktailbar, het is sfeervol, luxe en een beleving in één. Laat deze cocktailbar nou ook nog eens voor niet- hotelgasten toegankelijk zijn. Welkom in The Cobbler. 

The Cobbler

The Cobbler

The Cobbler is een nieuwkomer op de Graslei. Deze nieuwe cocktailbar is gehuisvest in het voormalige Hôtel des Postes et des Télégraphes ofte het nieuw geopende hotel 1898 The Post, een mythische plek op de oevers van de Leie, in het hart van Gent. Via een discrete entree, langs een smeedijzeren hek en door een charmant tuintje aangelegd met planten en kruiden, kom je terecht in een toren, waar de authentieke draaitrap in natuursteen je naar de bar op de eerste verdieping leidt. Een bar anders dan alle andere, met een hoog plafond in taupe, open haard, een bruingrijze plankenvloer overgoten in een sausje van intrigerende ambiance.
“The hotel’s crowning touch is the cocktail bar The Cobbler, named after the special type of cocktail shaker. The bar’s ambiance reflects an old-time atmosphere, with a stunning view of the spires of historic Ghent. Our world class bartenders offer a creative range of cocktails, as well as a selection of fine tapas and delicacies.”

The Cobbler

Cocktailbar Gent

De ambiance is iets waar je niet omheen kunt in The Cobbler. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt tot het lichtplan aan toe. De eerste avond zijn we meteen een drankje gaan doen. Ik had zin in een Baileys, maar deze bleek niet aanwezig in het drankassortiment van The Cobbler. De bar staat voor [The cocktail journey] en dat maken ze ook zeker waar. De gast vraagt om een Baileys? Dan maken we het gewoon zelf. Ik dronk de BESTE Baileys die ik ooit gehad heb en daarmee overdrijf ik niet. 

Mijn vriend besloot -als groot whiskey fan- om aan de whiskey te gaan. Hierbij krijg je niet alleen het glas, gevuld met whiskey, maar ook de experience. Een dienblad van hout met daarop de fles, ijsklontjes en een pipet om water aan je drankje toe te voegen. Mijn vriend heeft vaak een whiskey besteld in menig bar, maar zoals in The Cobbler was het nog nooit. Ook de vriendelijke barman die er veel verstand van had droeg bij aan onze positieve ervaring. Helaas weten wij ze naam niet, maar mocht je dit ooit lezen: bedankt voor de twee geweldige avonden mede dankzij jouw hulp en vriendelijkheid. 

The Cobbler

Bezienswaardigheid Gent

The Cobbler moet echt op je lijstje van bezienswaardigheden in Gent. Het is alsof je terug in de tijd stapt op een positieve manier. Wij hebben er twee avonden gezeten en hebben zo genoten. Je sluit jezelf echt even af van de buitenwereld en dat is uniek. Je kunt ook tapas bestellen, maar wij hebben alleen olijven gegeten. Deze waren al heerlijk dus ik durf te wedden dat de tapas dat ook zijn. Wel zijn er twee aspecten waar je rekening mee moet houden en dat is de drukte en de prijs. Het kan druk zijn en reserveren kan niet. Daarom kan het voorkomen dat je even moet wachten op een tafeltje. Ook is de bar niet enorm goedkoop. Ik was voor mijn Baileys (die wel tot de rand toe vol zat) 15 euro. Het lijkt veel, maar normaal krijg je echt een bodempje en betaal je vijf euro. Nu zat die zeker vier keer zo vol en was die echt huisgemaakt dus het is de vraag of het ook daadwerkelijk ‘duur’ is. 

Wij hebben genoten en raden The Cobbler voor iedereen aan. Op mijn reispagina lees je nog meer artikelen die betrekking hebben op reizen. Ook lees je hier over de bezienswaardigheden in Gent. Heb je zelf nog leuke tips? Laat het dan zeker achter in de comments. 

Volg:
ZOEVE
ZOEVE

Mijn naam is Zoë van Es en ik ben 25 jaar. Vier jaar geleden begon ik met een blog genaamd www.beautyenfashion.com. Daarop schreef ik voornamelijk over beauty en fashion. Mijn liefde voor reizen en eten begon met de jaren te groeien. Waar ik vier jaar geleden pagina’s vol kon schrijven over deze onderwerpen, merkte ik dat mijn interesse afnam. Na maanden brainstormen, maar vooral het volgen van mijn hart, stapte ik over op een andere domeinnaam. Begin 2016 was ZOEVE.nl geboren en sindsdien schrijf ik met veel liefde, passie en plezier over; reizen, eten en lifestyle. Op woensdag en zondag om 17:00 uur komt er een artikel online.

I have no idea what’s next…but I’m excited.

Find me on: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *